illegális szemét

2021.05.28. 11:09

Megtisztították Szekszárd „legfertőzöttebb” területeit

Befejeződött a legnagyobb illegális hulladéklerakók felszámolása Szekszárdon. A városban és környékén több esetben magas fertőzésveszélyű hulladékot szállítottak el ártalmatlanításra.

TEOL

Fotó: Kiss Albert

Az elmúlt hetekben több, a városképet súlyosan rontó szeméthalmokat számolt fel az önkormányzat. A mintegy 2524 köbméter szemetet tartalmazó szemétkupacokat a Baráth János-, a Búzavirág-, a Bern-, a Pollack Mihály utca, valamint Palánk, illetve a Magura víztározó környékéről, a Séd patak partjáról és a Csötönyi völgy területéről szállították el – tájékoztatott közleményben az önkormányzat.

Hangsúlyozták, kiemelten szemetes területeket sikerült megtisztítani az évek óta felgyülemlett, sok esetben fertőzésveszélyes és balesetveszélyes kommunális eredetű lom-, valamint építési hulladéktól.

Mint azt közölték, a város belterületén található szeméthalmok azon túl, hogy rontották a városképet, lehetetlenné tették a területek karbantartását. Ugyancsak kiemelték, több illegális lerakó mezőgazdasági területet, ideiglenes vízfolyást veszélyeztetett, amiből a káros anyagok élővizeinkbe, így a Sióba és a Dunába is eljuthattak volna.

Arról is tájékoztattak, hogy a szemét újratermelődését a legfertőzöttebb területeken nagy felbontású, 360 fokos látómezővel rendelkező infrakamerákkal igyekszik megakadályozni a város.

A szekszárdi önkormányzat közel 23,5 millió forintot nyert a projektre a „Tisztítsuk meg az Országot!” program első ütemében. A pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében hirdette meg.

Borítóképünk archív felvétel

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kipucoljak-a-buzavirag-es-a-patak-utcat-szekszardon-3709060/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában