sörteszt

2021.05.31. 10:00

Nem mutat újat az ausztrál komlós sör

Fekete Dávid

A Brew Your Mind szekszárdi sörfőzdétől már megannyi IPA sört kóstoltunk, ezúttal a csak ausztrál komlókkal kimunkált Endless Waves került terítékre.

Küllemre nagyon hasonló a korábbiakhoz: tojáslikőrre emlékeztető, fakó citromsárga, átláthatatlan, zavaros lé, aminek tetején királyként ül a hófehér hab, ami paplan, olyan, mint a sör: sűrű, átláthatatlan, egybefüggő massza. Ez jó jel egy Imperial IPA sörnél.

Illatra nagyon felemás érzések kavarognak az emberben. Citrusos, de mégsem. Édeskés, de mégsem. Kesernyés, de mégsem. Mindhárom talán egyszerre, de igazán egyik sem.

Aztán a kortynál előjönnek a már megszokott, a korábbi tesztalanyoknál tapasztalt ízek. Zabos, édeskés, nagyon sűrű és nagyon keserű. Van benne valami furcsa, amit én magam nem tudok meghatározni. Valahogy nem helyezhető el egyik oldalon sem: se nem citrusos, savanykás, se nem édeskés, barackos, egyszerűen keserű, sűrű és furcsa. Ami jelenthet jót is, hiszen a furcsa az különleges, szokatlan, és mint olyan, izgalmas. Csak épp az ízek alapja megszokott. Ami ront az izgatottságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában