Eldőlt

2021.05.19. 16:00

Nyár közepétől változik a forgalmi rend Tolnán

S. K.

Eldőlt: július 15-től, fokozatosan vezetik be az új forgalmi rendet Tolna útjain. Mint az ismert, tavaly szeptemberben fogadta el a képviselő-testület az új szabályozást, amit novemberben terveztek bevezetni. A dátum később március 31-re módosult.

Időközben közlekedési mérnök is véleményezte a tervezett intézkedéseket. A forgalmi rend felülvizsgálatát végző önkormányzati munkacsoport megvizsgálta a szakértő által javasolt új intézkedéseket, módosításokat, amelyek egy részét támogatta. A munkacsoport emellett úgy foglalt állást, hogy a város teljes területén a sebesség- és súlykorlátozás újragondolása szükséges. Mindezekre tekintettel a polgármester új döntést hozott az új forgalmi rend bevezetéséről.

A jelenleg érvényben levő szabályokhoz képest 41 módosítást tervez a város. Ezek között főként utcák egyirányúsítása, várakozás tiltása, STOP-táblák kihelyezése, súly- és sebességkorlátozás szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában