Tolnanémedi

2021.05.14. 06:45

Ötméteres keresztet építenek Nebojszán

B. M.

Mintegy kétszáznegyvenöt millió forint pályázati pénzből megvalósul az önkormányzat, az óvoda, a művelődési ház és az iskola energetikai felújítása. Megújulnak a nyílászárók, korszerűsítik a fűtési rendszereket, napelemeket helyeznek el. Az óvoda tornaszobáját tizenöt millió forintból teszik komfortosabbá.

Mintegy százkilencvenkilenc millió forintból a vízelvezető-árkokat betonozzák, ez is jelentős projektjük. Húszmillió forintból zártkerti utat alakítanak ki, a Hunyadi utca aszfaltozása már befejeződött. Paks II kapcsán az önkormányzat már a második szolgálati lakást tudja kialakítani ötmillió forint támogatásból.

„Büszkék vagyunk még nyertes turisztikai pályázatunkra is. Annak köszönhetően közel száznegyvenöt millió forintból egy ötméteres keresztet tervezünk építeni Nebojszán, a falu kilátóján, amelyet egyben megszentelt zarándokhellyé is szeretnénk tenni. Jelentős állomás ez a falunk életében” – tette hozzá Vígh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában