ki mit tud?

2021.05.28. 20:00

Sok tehetséges fiatal mutatta be tudását

Ki mit tud?-on bizonyította tehetségét Szekszárdon harmincöt állami gondoskodásban nevelkedő, Tolna megyei gyermek és fiatal.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A vetélkedőt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülői hálózata szervezte. A hét év alatti, alsó tagozatos, felső tagozatos és középiskolás jelentkezők négy kategóriában mérették meg magukat. Ennek megfelelően ének-zene, vers és próza, tánc, valamint egyéb műfajú produkciókkal álltak a zsűri elé.

– A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja a tehetséges gyermekek támogatását, megerősítését, segítését – mondta el lapunknak Szécsényi Sándor területi igazgató. – A szervezet több saját élménypedagógiai programja is lehetőséget ad arra, hogy az igazi tehetségek felszínre kerüljenek. Ezen lehetőségek egyike a Ki mi tud?, melynek megyei szintű fordulóira épül az országos vetélkedő.

A Tolna megyei nevelőszülői hálózat jelenleg száztizenhét nevelőszülőt foglalkoztat. Ők háromszázhatvan kiskorú gyermekről és fiatal felnőttről gondoskodnak. Munkájukat kilenc nevelőszülői tanácsadó segíti.

A szervezet szekszárdi, Rákóczi utcai központjának udvarán zajló vetélkedőn a hét év alattiak mezőnyében vers-próza kategóriában Mánn Zsuzsanna, tánc kategóriában Kovács Róbert lett első. Az alsó tagozatosoknál a legjobban Csurai Angelina Vanessza mondott verset. 

A felső tagozatosoknál vers-prózában Puha Szeréna Jázmin, énekben Berecki Anett, táncban Farkas Árpád és Farkas István, egyéb kategóriában – bűvészetben – Mánn Annamária bizonyult a legjobbnak. A középiskolásoknál versmondásban Sipos Zsuzsanna Réka, ének-zenében pedig az Ágas-bogas Csodaszarvas csapat szerezte meg a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában