koronavírus

2021.06.02. 12:54

A járvány árváit támogatja Tolna megye

Egymillió forinttal támogatja a Tolna Megyei Önkormányzat a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért elnevezésű alapítványt.

TEOL

Father and son using air masks

Forrás: TN

Fotó: Joana Lopes

Az alapítvány pénzügyi támogatásával kapcsolatos javaslatot Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke terjesztette elő. A koronavírus-járvány okozta pénzügyi, gazdasági problémák viszonylag jól mérhetők, szemben a közösségek által elszenvedett lelki jellegű sérülésekkel. Kiváltképp az emberéletek elvesztése jelent felbecsülhetetlen veszteséget – áll az előterjesztésben. Mint a közgyűlés alelnöke fogalmazott, „a koronavírus által történt halálozások nem csupán az elhunytak életét követelik, hanem további kilátástalanságot eredményeznek” a hozzátartozók, a család tagjainak körében is.

A járvány okozta halálesetek nyomán hozzávetőlegesen 400 családban mintegy 600 gyermek maradt árván. Hogy az ő jövőjük reményteljesebb legyen, Áder János köztársasági elnök létrehozta a Regőczi István alapítványt.

– „E jó cselekedet további potenciális példamutatókat szólít meg, melynek körébe úgy gondolom, az önkormányzatoknak is be kell lépniük” – olvasható indoklásként az előterjesztésben. Orbán Attila a járvány nyomán árván maradt gyermekek – alapítványon keresztüli – egymillió forintos támogatására tett javaslatot Fehérvári Tamásnak.

A megyei közgyűlés elnöke a veszélyhelyzetre való tekintettel – az ide vonatkozó kormányrendelet által – biztosított jogkörében eljárva elfogadta a javaslatot, melynek fedezete a megyei önkormányzat idei költségvetésében biztosított. Fehérvári Tamás egyben felkérte Dr. Baranyai Eszter megyei főjegyzőt, hogy mielőbb gondoskodjon a támogatás összegének átutalásáról.

Tolna mellett Baranya és Somogy megyében is döntöttek a koronavírus miatt árván maradt gyermekeket felkaroló alapítvány pénzügyi támogatásáról. Így mindhárom Dél-dunántúli megye csatlakozott a jótékony célt szolgáló kezdeményezéshez.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában