Egyedülálló Szülők Klubja

2021.06.14. 11:30

A közösség támogatása segíthet a nehéz időkben

Támogató közösségük megerősödését tűzte ki célul az Egyedülálló Szülők Klubja, ezért vasárnap a szekszárdi Csörge-tónál pikniket tartottak. A közös sütés, barátkozás talán közelebb hozza őket egymáshoz.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A három éve alakult közösség is végre kicsit fellélegezhet a koronavírus-járvány enyhébb szakaszában.

– Szükség van a közös programokra, mert a szigorodó szabályok miatt többen lemorzsolódtak tőlünk. A járvány miatt az egyszülős családoknak is számtalan problémát kellett megoldaniuk, emiatt begubóztak, elveszítették más emberekkel a kapcsolatot, kezdtek kiesni a társadalmi közegből. A vasárnapi rendezvény egyfajta biztatás a számukra, hogy fogjanak össze, hiszen ehhez rendelkezésükre áll a támogató közeg – mondta lapunknak Mármarosi Melinda klubvezető.

Ismertette, hogy sajnos több egyedülálló szülőt olyan mélyen sújtott a járvány, hogy munkahelyi problémáik akadtak, párkapcsolati nehézségekkel néztek szembe, miközben családfenntartóként helyt kellett állniuk, gyermekeiknek továbbra is biztonságos otthont, szeretetteli légkört kellett teremteniük.

– A korlátozások miatt volt, hogy munkát kerestünk édesanyáknak, édesapáknak, és volt, hogy költöztettük őket. Az idei nyár első hónapjában pedig már ott tartunk, hogy Tolna megye városaiból, falvaiból is keresnek bennünket. Egyre több apuka is érdeklődik közösségünk iránt, családjaik életét szeretnék segíteni, minél jobban támogatni a gyerekeiket, hiszen ez azért a mai világban valóban nem könnyű feladat. Gyermeket, gyermekeket nevelni egy egész életre szól – tette hozzá.

Jelenleg körülbelül egy tucatnyi egyedülálló szülő tartozik hozzájuk a gyerekeikkel, és remélik, egyre többen tudják meg, hogy a köreikben bárkit szívesen látnak.

Kifelé is nyitnia kellene a kis családi közösségeknek

Az egyedülálló szülők klubjának vezetője a legnagyobb problémának azt nevezte, hogy az egyszülős családok, az egy vagy több gyermeket nevelő édesanyák, édesapák nem kérnek segítséget. Kis közösségekben vannak, családokban élnek, de nem nyitnak kifelé, mert félnek. Nem is gondolják, hogy kaphatnának támogatást, pedig rengeteg ember él körülöttük. Ahhoz, hogy könnyebbé váljon az életük, szükség van arra, hogy ismertté váljanak az adott, akár napi problémáik, hiszen csak akkor tudnak azokra megoldást találni.

Borítóképünk: Gyermeket, gyermekeket nevelni egy egész életre szóló küldetés (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában