katasztrófavédelem

2021.06.17. 07:00

Aratási gépszemle bemutatót tartottak

Gyakorlati aratási gépszemle bemutatót tartott szerdán Gyönkön a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amely az idei évben is tűzvédelmi ellenőrzéseket végez megyénk területén, az aratással kapcsolatos munkák során. 

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A megnyitón jelen volt Botos Ferenc Zsolt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Tolna Megyei Igazgatóságának igazgatója, Vendégh Edit megyei elnök – ők szervezték a tájékoztatót. A meghívásukra képviseltette magát Kocsis Szilárd tűzoltó hadnagy, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának főelőadója.

A gyönki telephelyen tartott tájékoztató során a tűzoltó hadnagy bemutatta, hogyan ellenőrzik az aratásban résztvevő mezőgazdasági járművek alkalmasságát. Szó esett az ellenőrzések menetéről, az ellenőrzési szempontokról, egyéb tűzvédelmi használati szabályokról, valamint a veszélyes áruk tárolási és szállítási szabályairól.

Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunkat arról tájékoztatta, hogy szerencsére az idei esztendőben még egyetlen mezőgazdasági jellegű tűzesethez sem kellett vonulni a tűzoltóknak Tolna megyében. A múlt évi mezőgazdasági jellegű tűzesetei között azonban van lábon álló gabonát veszélyeztető tarlótűz, traktor vontatta bálázógép gabona melletti kigyulladása, valamint széna körbála égése.

– Fontos szem előtt tartani, hogy a baj bárkivel megtörténhet, ezért feltétlen érdemes betartani a szabályokat, hogy az emberi tényező generálta okokat csökkenthessük – tette hozzá.

Ezen szabályok közé tartozik például, hogy a kalászos termény betakarítási, bálázási munkáiban olyan meghatározott tűzoltó készülékkel ellátott erő- és munkagép vehet részt, amelynek tűzvédelmi felülvizsgálatát a betakarítást megelőzően az üzemeltető elvégezte.

Borítóképünkön Kocsis Szilárd tűzoltó hadnagy és Vendégh Edit megyei elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában