elismerés

2021.06.01. 10:48

Átadták Szekszárdon az Év Rendőre és az Év Tűzoltója díjakat

Átadták a Szekszárd Év Rendőre, és a Szekszárd Év Tűzoltója kitüntetéseket kedd délelőtt a városházán.

Sz. L.

Fotó: Makovics Kornél

A szekszárdi városháza dísztermében kedd délelőtt köszöntötték azokat az egyenruhásokat, akik a Szekszárdi Városi Rendőr-kapitányságon, illetve a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon kiemelkedő munkát végezve teljesítenek szolgálatot. Ők azok, akik – mint Ács Rezső polgármester az ünnepséget követően elmondta – hivatásuknak érzik, hogy védjék a szekszárdiak biztonságát, s kiválóan teszik ezt. Őket, tevékenységüket ismeri el a város közgyűlése immár hatodik alkalommal.

Elsőként a rendészeti területen tartósan, magas színvonalon végzett munkájáért Konrád János rendőr őrnagy vehette át a város polgármesterétől az elismerő címet. Ő hét évvel ezelőtt Az Év Tolna Megyei Iskolarendőre lett, három és fél év óta a Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztály vezetője. Sokat tett a tanyabetörések számának csökkentéséért, nemrég pedig Tolna Megyei Balassa János Kórházban a koronavírus elleni védekezésben jeleskedett.

Szadai Csaba címzetes rendőr főtörzszászlós a bűnügyi területen végzett magas színvonalú munkájáért kapta meg az elismerést. Ő a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Felderítő Alosztályának nyomozója, s a kisebb súlyú bűncselekmények számának mérsékléséért tett sokat.

Breining József címzetes tűzoltó főtörzsőrmester lett Szekszárdon az Év Tűzoltója. Ő részt vett a 2010-es vörösiszap katasztrófa, a 2013. márciusi 15-i rendkívüli hóhelyzet, a dunai árvíz és a 2019-es szekszárdi gázrobbanás kárelhárítási munkálataiban. Tavaly a megyeszékhelyen, a Patak utcai tűzesetnél, majd a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben keletkezett tűzesetnél is dolgozott.

Hagyomány, hogy a Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület is különdíjjal jutalmazza a szekszárdi tanyavilág biztonságáért sokat tevő rendőröket. Ezt a különdíjat idén dr. Eördögh Attila rendőr hadnagynak adta át az egyesület nevében Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere. A kitüntetett a Dombóvári Rendőrkapitányságon kezdte hivatását, nyolc éve érkezett Szekszárdra, s azóta a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán kiemelt főnyomozóként teljesít szolgálatot. Munkájával nagymértékben hozzájárult Szekszárd város és a környező tanyavilág biztonságának javításához.

Borítóképünk: A négy kitüntetett, Breining József (balról), Konrád János, dr. Eördögh Attila és Szadai Csaba a városháza előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában