megújult a Perczel-kastély

2021.06.16. 18:08

Az utóbbi évek egyik legfontosabb beruházását adták át Bonyhádon

Vizin Balázs

Fotó: Makovics Kornél

Az idei, sőt, mint az elhangzott, az utóbbi évek egyik legfontosabb beruházását adták át szerdán kora este Bonyhádon. Perczel Mór honvédtábornok egykori szülőháza kívülről és belülről is megújult, akárcsak az épületegyüttest körülölelő park. Sok érdeklődőt vonzott a program, amely Csuja Imre Jászai Mari-díjas, érdemes- és kiváló művész szavalatával kezdődött, majd Filóné Ferencz Ibolya szólt a hallgatósághoz.

– A mai nap ünnep számomra! Megható és örömteli is egyben. Egyrészt mert az elmúlt másfél évben a járványhelyzet miatt nem volt lehetőségünk a közös ünneplésre, másrészt a megvalósult felújítás ad okot az örömre – fogalmazott beszédében a város polgármestere, aki a folyamat élére állva, mindvégig szorgalmazta a fejlesztés létrejöttét. A térség országgyűlési képviselője, Potápi Árpád János és Süli János, a paksi bővítésért felelős miniszter is segítette a völgységieket abban, hogy egyedi kormánydöntés alapján megvalósuljon a beruházás.

Bővebb tudósítással később jelentkezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában