tábor

2021.06.23. 19:10

Csak egészséges gyermek táborozhat

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Nyári napközis tábort hirdet a város önkormányzata, hiszen a hosszú nyári szünetben sok szülő számára problémát jelent a kisgyermeke elhelyezése, felügyelete – a koronavírus-járványra tekintettel kiadott szabadságok miatt. A tábor ideje az idén június tizenhatodikától augusztus tizenkilencedikéig tart, helye a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A napi felügyelet időtartama: minden munkanap reggel háromnegyed nyolctól délután fél ötig. A táborért fizetendő díj hétezerötszáz forint hetente, az ingyenesen étkezők esetében ez az összeg háromezer forint. A részvételre június tizedikéig lehet jelentkezni. A tábort legalább nyolc gyermek jelentkezése esetén tartják meg. A gyermekekre pedagógus felügyel, programokat, kirándulásokat, strandolást szervez a részükre. A gyerekeknek napi háromszori étkezést biztosítanak, tízórait, ebédet, uzsonnát.

A felügyeletért fizetendő díjban benne van az étkezés, a felügyelet, az egyéb eszközök biztosítása, például a papír, az írószer, és ezek mellett a programok szervezése. Ingyenes étkezésre jogosult lehet a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek.

Felhívták a figyelmet: amennyiben például olyan kirándulást szerveznek a gyerekeknek, ahol belépőjegyet kell fizetni, ám a jegy összegét a befizetett tábordíj nem fedezi, akkor a szülőnek a kirándulási költségekhez is hozzá kell járulnia anyagilag.

A táborozásban csak az erre egészségileg alkalmas tanulók vehetnek részt. A gyermek törvényes képviselője a táborozás megkezdése előtt nyilatkozattal kell hogy igazolja a gyermek megfelelő egészségi állapotát – méghozzá a táborozást megelőző négy napon belül. A nyilatkozathoz szükséges nyomtatvány az önkormányzat honlapjáról letölthető, illetve a felügyeletet ellátó pedagógus adja át a szülőnek. A kitöltött nyilatkozatot a táborozás megkezdésekor a pedagógus részére kell átadniuk. További részleteket a nyári napközis táborról a város hivatalos honlapján lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában