Szekszárd

2021.06.10. 16:00

Földi szúnyoggyérítés lesz a megyeszékhelyen

TEOL

Szekszárd város önkormányzata hivatalos internetes oldalán értesítette a lakosságot, hogy a megyeszékhely területén földi szúnyoggyérítést végeznek június 14-én, hétfőn a napnyugta utáni órákban. (Rossz idő esetén a védekezés június 15-én vagy 16-án, ugyanebben az időben lesz).

A közlemény tudatja tovább, hogy a gyérítéshez alkalmazott készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, amely a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A tájékoztatóban azt javasolják a szekszárdiaknak, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A gyérítés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat csukva tartani és a mesterséges szellőztető berendezéseket is kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A közlemény felhívja a figyelmet, hogy a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, illetve rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vizeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában