útfelújítás

2021.06.10. 10:30

Friss aszfalton gurul az úthenger Tolna központjában

Wessely G.

Fotó: W. G.

Több helyen folynak útfelújítások a megyében. Látványos szakaszához érkezett az 5112-es számú Dunaszentgyörgy-Fadd-Tolna összekötő útnál a kivitelezés. Párhuzamosan dolgoznak több helyszínen a 19,5 kilométeres szakasz mentén. A Soltút Kft. egyik brigádja most végzi az aszfaltozást Tolna központjában. A munkát Mözs és Fadd között Lőrincz Zoltán, míg Fadd és Dunaszentgyörgy között Varga Károly irányítja.

Mint elmondták, embert próbáló a feladat a nagy meleg és a sűrű forgalom miatt. Hatalmas gépekkel, forró anyaggal dolgoznak, miközben egy sávon kell terelgetni a járműveket, hogy ne akadályozzák a finisherek és úthengerek mozgását.

Aszfaltoznak Tolna központjában (A szerző fotója)

Először a régi burkolat maratását végezték el, aztán következett a szegélyépítés, az aknák, aknafedlapok emelése, szintbe hozása, és most jutottak el az aszfaltterítésig. Az új réteg 4–6 centi közötti vastagságú lesz. A feladat részét képzi a padkák, vízelvezető árkok és a keresztező átereszek, kishidak rendbetétele is. Pillanatnyilag úgy látják, hogy nyár közepére készülnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában