felújítás

2021.06.16. 08:00

Hamarosan kész az orvosi rendelő Nagyvejkén

Szűcs Bence

Kilencvenszázalékos készültségnél jár a nagyvejkei orvosi rendelő épületének felújítása. A munkaterület átadását követően, január 11-én kezdődött el a kivitelezés. A Magyar Falu Programban elnyert, közel harmincmillió forintos támogatásnak köszönhetően az intézmény kívül-belül új külsőt kapott. – Állapota miatt főként a vizesblokk igényelt halaszthatatlan felújítást, de a támogatás mértékéből adódóan az épület teljes egésze korszerűbbé vált – emelte ki Palló Lajos Béláné, a település polgármestere.

Többek között új rendelő- és kezelőhelyiségeket, valamint várótermeket alakítottak ki a teljes gyermekorvosi részleg felújítása mellett. Térköves és betonozott udvart kapott a terület, az intézmény energiaellátását pedig egy korszerű, napelemes rendszer segíti majd.

Jelentős összeget fordítottak néhány korszerű orvosi eszköz beszerzésére is, ami megkönnyíti a vizsgálatokat, a beteg és az orvos kapcsolat tartását. Jelenleg az utolsó simítások zajlanak, várhatóan június 16-án kerülhet sor az ünnepélyes átadóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában