szolgáltatások

2021.06.16. 09:30

Indul a sebészet és a fürdőgyógyászat

Az átoltottság ötven százalék fölötti Pakson, ezért az oltási rendben és az egészségügyi szolgáltatások terén változások történnek, erről Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója tájékoztatta a lakosságot – olvasható a TelePaks oldalán.

TN

Dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója arról beszélt, hogy a járványhelyzet alakulásának és az oltási feladatok csökkenésének eredményeként már nincs szükség arra, hogy a rendelőintézetben folytassák az oltási tevékenységét, így e héttől újabb regisztráltakat már nem fogadnak. – Ezután a háziorvosoknál vagy a kórházi oltópontokon kaphatják meg az oltást a jelentkezők. Ez lehetővé teszi, hogy a gyógyászati központban eddig szünetelő, vagy korlátozottan működő ellátások újrainduljanak.

Elindult az egynapos sebészet, az ellátás igénybe vételéhez védettségi igazolvánnyal, vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt­tel kell rendelkezni. Újraindul a gyógyfürdő is. Elvégezték a karbantartásokat, fertőtlenítést. A fürdőgyógyászati ellátások indításának várható ideje július 5-e.

Dr. Bodnár Imre a kettes számú gyermekkörzetet érintő változásokról is beszélt. – A gyermekorvos Szekszárdon dolgozik főállásban, jogszabályváltozás miatt a rendelési ideje megemelkedett, így Pakson rövidebb ideig tudja fogadni a betegeket. Dr. Győri Gábor a jövőben úgy tudja vállalni a munkát, ha a kettes körzet ellátása a Deák Ferenc utcában folytatódik, ezért átmenetileg, június 16-tól ott várja a kettes körzet betegeit.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában