adományok

2021.06.08. 15:30

Jelképes összeget kérnek a boltban

Wessely Gábor

Költözött a pünkösdi gyülekezet. A vasárnapi (június 6-ai) istentiszteletet már a paksi Tolnai úti új helyen tartotta az ötven felnőttből és húsz gyerekből álló közösség. Adományboltjuk egyelőre marad a Kereszt utcában.

Lelkipásztoruk, D. Nagy Tamás ezzel kapcsolatban elmondta, hogy 15 éve állnak partnerkapcsolatban egy svéd gyülekezettel, s kilenc éve létesítettek boltot, az onnan érkező adományok értékesítésére. Jelképes összeget kérnek – gyermekruháért száz, férfiruháért kétszáz, női ruháért háromszáz forintot, lakástextíliáért, használati és dísztárgyakért se sokkal többet –, hogy a szállítási és egyéb költségeiket fedezhessék, és hogy adakozhassanak. Támogattak már az innen befolyt pénzből kameruni, kongói, szerbiai, boszniai, erdélyi és kárpátaljai rászorulókat. Alkalmanként helyi, paksi nehéz sorsú családokon is segítenek. Olyanokon is, akik nem tartoznak a gyülekezetükhöz.

A Tolnai utcai ingatlanuk háromszor akkora alapterületű, mint a mostani. Idővel az adományboltot is oda fogják költöztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában