magyar identitás

2021.06.01. 12:30

Közel ezer óvoda újul meg a programban

Vizin B.

Fotó: Beküldött kép

A Kárpát-Medencei Óvodafejlesztési Program keretében két kalotaszegi településen – Nyárszón és Körösfőn – avattak a múlt pénteken felújított óvodát. Nyárszón nyolc gyerek, a kalotaszegi községközpontban, Körösfőn pedig 18 magyar és három román gyerek számára adták át a teljesen felújított és korszerűen berendezett óvodaépületeket.

A nyárszói eseményen elhangzott beszédében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott: a Kárpát-medencében közel ezer óvodát újítottak fel, illetve sok épületnek most zajlik a korszerűsítése. Az erdélyi magyar oktatási intézmények számára fontosnak nevezte a magyar identitás megőrzését, hogy a gyerekeket magyar szellemben tudják nevelni.

– Nagyon reméljük, hogy akik most a nyárszói óvodába járnak, mind a nyolcan magyar iskolába kerülnek, és életük során a magyar intézményeket választják – fogalmazott Potápi Árpád János a kronikaonline.ro internetes hírportál tudósítása szerint.

Borítóképünk: Potápi Árpád János (balra) a körösfői óvoda avatóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában