ítélet

2021.06.19. 18:15

Sokat fizet, pedig halat sem fogott

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Orvhalászat miatt egy év próbára bocsátott egy 32 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. Ez azt jelenti, ha a próbaidőn belül újabb bűncselekményt követne el, úgy ebben az ügyben is elítélik.

A férfinak nem volt a Sió szóban forgó, úgynevezett halgazdálkodási vízterületére sem állami halász, sem horgászjegye, fogási naplója, sem pedig horgász vagy halász területi jegye. Ennek ellenére tavaly április 24-én délután emelőhálóval igyekezett halat fogni, de nem járt sikerrel. 17 óra 45 perckor kiszedte a hálót a vízből és gyalog elindult a parton, amikor a megyei horgászegyesületek szövetségének a hivatásos halőre leleplezte.

A halőr értesítésére kiérkező rendőrjárőr lefoglalta a bűnjelet, az emelőhálót, ami ráadásul nagyobb is volt a megengedettnél.

A bíróság arra is figyelemmel volt, hogy a vádlottat a kormányhivatal már 150 ezer forint természetvédelmi és 110 ezer forint halvédelmi bírsággal sújtotta. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában