közösségi akció

2021.06.25. 18:10

Színt vittek a kalocsai szépkorúak életébe

Gazsó Rita

Fotó: Pixabay

Közös önkéntes munkaakció sorozatot hirdetett meg a Roszatom és a Paks II. építésében részt vevő további három cég – az MVM Paksi Atomerőmű, a Paks II. Zrt. és az ASZE Mérnöki Vállalat –munkavállalóik számára Pakson és környékén. Első állomásaként egy kétnapos program keretében a Kalocsai Szociális Központ Bem utcai idősek otthonának parkját sikerült szebbé tenni.

– Magyarországon 2021. az önkéntesség éve, aminek itthon sajnos kevés hagyománya van. Ezért is indítottuk el ezt az akciósorozatot, ami terveink szerint nem ér véget az év végével. Megkérdeztük a helyi polgármestereket, hogy hol tudnánk segíteni és első körben így jutottunk el ide, Kalocsára, a Bem utcai idősek otthonába – mondta Kóti Lóránt, a Roszatom regionális központjának pr-menedzsere.

– A Paksi Atomerőmű tevékenységét kontrolláló, és annak körzetében tizenhat települést tömörítő társulás, a TEIT elnökeként örömmel vettem a Roszatom képviselőinek megkeresését – fogalmazott az akció második napján Filvig Géza, Kalocsa polgármestere. A pandémiás helyzet különösen az idősek számára volt nehéz időszak, ezért is örülünk, hogy egy kicsit kedveskedhetünk nekik, megszépíthettük a környezetüket – hangsúlyozta.

– Nyitottak voltunk egy kis változásra, az idősek is nagyon örülnek az újdonságoknak – mondta a Bem utcai idősotthont is működtető szociális központ vezetője, Rumi László, aki köszönetét fejezte ki az akcióban résztvevőknek. Ottjártunkkor még folyt a munka, amelynek során újjászülettek az otthon parkjának padjai, a raklapokból új kerti bútorokat, beszélgetősarkot alakítottak ki és virágokkal díszítették a környéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában