Simontornya

2021.06.27. 08:00

Tűzoltóautó is szállítja a vizet

B. M.

Vízkorlátozás lépett érvénybe Simontornya egész területén június tizenkilencedikétől visszavonásig, erről az önkormányzat közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot. Azt közölték, hogy a közműves ívóvíz­ellátás során rendelkezésre álló víz mennyisége csökkent, ezért szükséges az intézkedés.

Arra kérték a lakosokat, hogy a közműves ivóvizet kizárólag saját célú vízfogyasztásra és az állatok itatására használják. Tilos a víz használata a következő célokra: sport, rekreációs, üdülési, idegenforgalmi célú és gazdasági vízhasználatra, öntözésre, zöld területek és burkolt felületek ívóvízzel történő öntözésére, tisztítására, járművek mosására, medencék feltöltésére, szökőkút és más vízfelhasználással járó létesítmény működtetésére.

A helyi Bőrgyár területén nagyobb edényzetekben tudnak vízhez jutni a lakosok, ám az nem ivóvíz. A szolgáltató munkatársai szállítják az ivóvizet számukra, a vízhordásba tűzoltóautó és a locsolókocsi is bekapcsolódott – ám az a víz sem alkalmas emberi fogyasztásra, kizárólag állatok itatására és fürdéshez használható.

Az önkormányzat korábban arról számolt be, hogy a település három kútja folyamatosan termel, de így sem tudja ellátni a települést. A vízhasználókat felszólították, takarékoskodjanak a vezetékes vízzel, tartózkodjanak a hálózatról locsolástól és a permetezéstől. Az önkormányzat akkor a lakosokat arról tájékoztatta, hogy remélhetőleg az új kutat valamilyen formában be tudják kapcsolni a rendszerbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában