sióagárd

2021.07.16. 20:00

Aranymisére készül a népszerű hitszónok

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

Ötven éve, 1971-ben szentelték pappá Barsi Balázst. A Sümegen szolgáló ferences szerzetes aranymiséje augusztus 8-án 10 órakor kezdődik szülőfalujában, Sióagárdon. Az előtte való hetekben is itt tartózkodik.

Barsi Balázs (Fotó: W. G.)

Először e hét végén, július 18-án 10 órától celebrál misét. Aztán következik a szokásos lelkigyakorlatos hét, amelyre nyári szabadsága alatt – amit itthon tölt – évről évre sort kerít. Július 19-től 23-ig este 7-kor kezdődik az istentisztelet a hozzá kapcsolódó, úgynevezett konferenciabeszéddel.

A későbbiekben, az aranymiséig rendszeresen misézik a helyi templomban. (Ezekhez a szertartásokhoz már nem kapcsolódik konferenciabeszéd.)

A népszerű hitszónok igehirdetéseire a szomszédos megyékből is érkeznek hívek. Van, aki Bajáról vagy Pécsről érkezik, csak azért, hogy hallhassa a mindig friss, aktuális és szinte személyre szabott üzeneteket. Régebben magnókazettákon rögzítették és terjesztették az előadásait, prédikációit, konferenciabeszédeit. Ma már a világhálón is elérhető ezek többsége. Egy részük könyv alakban is megjelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában