Simontornya

2021.07.24. 11:30

Az állam négy ingatlant is felajánlott a város részére

Torma József, Simontornya polgármestere az elmúlt időszak képviselő-testületi döntéseiről számolt be lapunknak.

Brunner Mónika

Torma József polgármester elmondta, hogy a településen kialakult vízhiány miatt az önkormányzat meggyorsította egy új kút bekötését és a használathoz szükséges hatósági engedélyek beszerzését. Mint mondta, a három termelő kút nem tudta ellátni Simontornyát a kánikula idején.

– Sajnos kettő kút meglehetősen rossz műszaki állapotban van, így az új sem tudja megteremteni a hosszú távú üzemeltetési biztonságot, ezért a képviselő-testület döntést hozott egy harmadik kút fúrásának előkészítéséről – tette hozzá.

Döntés született egy negyvennyolc négyzetméteres mobilszínpad beszerzéséről is, amelyet időközben már meg is vásároltak. Árajánlatokat kértek belterületi utak javítására, aszfaltozására.

Szóba került, hogy a Magyar Falu Program keretében lehetőségük van állami tulajdonú ingatlanok átvételére. A magyar állam a simontornyai önkormányzatnak négy ingatlant ajánlott fel, amelyekhez még továbbiak átadását is kérvényezte a város. Az ingatlanok egy része a volt bőrgyár ipari területen található. Az ipari területet szeretnék infrastrukturálisan fejleszteni.

Egy korábbi tájékoztatás szerint a Vak Bottyán Általános Iskolát és Gimnáziumot felújítják, bővítik, ezért szeptembertől a következő tanévre új helyszínt kell biztosítani az oktatáshoz. Erre a volt bőrgyár irodaépülete volt csak alkalmas.

– A gimnázium új helyszínén már elkészült a tetőszigetelés, a nyílászárók cseréje jelenleg zajlik, és a továbbiakban szükséges munkákat is megrendeltük – mondta Torma József.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a polgármester ismertette: az elmúlt időszakban a megyei kormányhivatallal együttműködve két oltónapot szerveztek. A helyi orvosok bevonásával közel háromszáz lakos oltása történt meg. Hangsúlyozta, hogy a járványhelyzet kapcsán jelenleg problémákat nem tapasztalnak Simontornyán, és reméli, hogy ez így is marad.

Borítóképünkön: Testületi ülés Simontornyán, jobbra Torma József polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában