Vakáció

2021.07.09. 11:30

Fürödhet, sportolhat, játszhat a táborozó

Megyeszerte javában zajlanak az óvodás és az iskolás korosztály számára szervezett napközis táborok. Van ahol a gyerekeket kézműves foglalkozások, máshol sportolási lehetőségek, strandolás vagy kirándulás várja.

Gazsó Rita

Forrás: MW

Dombóváron a nyáron folyamatosan indulnak napközis táborok – tudta meg lapunk a helyi önkormányzattól. Az elmúlt hetekben több sportegyesület tartott tábort, amelyeken mintegy negyven gyermek vett részt. Az önkormányzat júliusban négy turnusban indít napközis tábort, tekintettel arra, hogy a vírushelyzet miatt nagyon sok szülőnek már elfogyott a szabadsága.

A programokról kiderült, a táborozók délutánonként felkeresik a strandot, melyhez az üzemeltető kedvezményt ad, valamint különböző sportnapokra jelentkezhetnek, emellett múzeumlátogatás, kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, valamint a tűzoltóság és rend­őrség szakemberei is kilátogatnak a táborba.

Őcsényben az elmúlt két hétben az iskolások napközis táborai zajlottak, az egész napos foglalkozásokon hetente 23 gyerek vett rész. A benti foglalkozások mellett játszótérre látogattak, fagyiztak – tájékoztatta lapunkat Fülöp János polgármester. Mint mondta, az óvoda egész nyáron nyitva tart, átlagban hetente harminc gyerek veszi igénybe.

Hétfőtől megkezdődik a fizetős nyári kézműves napközis tábor, ahol helyi népművészek tartják a foglalkozásokat. A gyerekek a gyöngyfűzést, hímzést, ékszerek készítését gyakorolhatják, napi háromszori étkezéssel, mindezt tízezer forintért. Itt igény szerint több turnust is indítanak – jelezte Fülöp János. Őcsényben a horgászegyesület is szervez napközis tábort az őcsényi horgásztónál, amelyet pályázati forrásoknak köszönhetően ingyenesen vehetnek igénybe étkeztetéssel együtt. A tábor két hét múlva, július 19-től indul.

Tamásiban a járvány alatti zárva tartás miatt az óvoda és bölcsőde július 2-ig tartott nyitva, a nyár többi részében összevont csoportokkal működnek, kivéve augusztus 9-től 19-ig, amikor az óvoda zárva lesz. Augusztus 23-tól viszont már ismét rendes munkarendben, kilenc csoporttal indulnak újra – jelezte Tolnai Andrea hatósági ügyintéző.

A kicsiknek sokat mesélnek, mondókáznak, kézműves foglalkozásokat szerveznek a nevelők, míg a tanköteles gyermekek részére egyéni foglalkozást biztosítanak. Az önkormányzat az általános iskolában nyári szünidei gyermekfelügyeletet biztosít helyi pedagógusok bevonásával június 16. és augusztus 19. között hétköznaponként, amely térítés ellenében vehető igénybe. Itt kézműves foglalkozások, strandolás, játszóház, túra, természetjárás várja a diákokat. Az aljegyző elmondta, emellett a helyi civil- és sportszervezetek, továbbá a kulturális központ is szervez nyári táborokat.

Borítóképünk: A sport és a játék, a kikapcsolódás mindenütt része az iskolai napközis táborok programjának (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában