tartós hőség

2021.07.08. 08:00

Harmadfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ

MTI

A tartós hőség veszélye miatt az ország nagy részére harmadfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Veszélyjelzésükben azt írták: tovább erősödik a nappali felmelegedés, a középhőmérséklet csütörtökön már az ország nagyobb részén 29 Celsius-fok felett alakul. Emiatt Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyére harmadfokú, a többi megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy csütörtökön a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön extrém, a többi régióban nagyon erős lesz az UV-B-sugárzás. Az előrejelzés szerint csütörtökön hajnalban többnyire 15 és 23 fok között alakul a hőmérséklet, délután 33-39 fokig melegszik fel a levegő. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt is megjegyezte, hogy csütörtökön az esti óráktól kis eséllyel előfordulhat az ország nyugati, délnyugati felében heves zivatar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában