találkozó

2021.07.19. 18:10

Hárman képviselték a megyét

Munkatársunktól

Fotó: Beküldött fotó

Kárpát-medencei fafaragók találkoztak az elmúlt héten Aranyosapátiban, „AranyosSzigeten”, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány meghívására, tájékoztatott Ékes László író, újságíró. Tolna megyéből a szekszárdi Törő György fafaragó népi iparművész, a Dunai Nemzetközi Alkotókör elnöke, a bonyhádi Szemcsuk István tanár, fafaragó és Ékes László vett részt. Mindhárman a Magyar Kultúra Lovagjai. A cél pedig nem volt más – Nick Ferenc alapítványi elnök szíves közlése szerint –, mint az emlékidézés, a szakmai fogások továbbadása, ellesése, barátkozás.

A rekkenő hőségben a beregi fafaragókkal kiegészülve elkészítettek tizenhárom kopjafát az elhunyt lovagok emlékparkjába, egy fészer tartóoszlopát, más településeknek ajándékként Zrínyi emlékoszlopot, rönkbe vésett őzcsaládot, puttonyos szobrot és egy udvari sakk-készlet bábúit. Szabadidejükben meglátogatták a szépen fejlődő Cigándot, a karosi honfoglaláskori emlékhelyet, a sátoraljaújhelyi Magyar Kálváriát és Kovácsvágást, ahol az Alapítvány alkotóinak negyvennél több munkája áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában