Izmény

2021.07.28. 07:00

Kiemelt figyelmet fordít a kormány a családokra

A Magyar Falu Program (MFP) nyújtotta pályázatok nagy segítséget jelentenek a vidéki községeknek, ezáltal az ott élő családoknak is. A bonyhádi-dombóvári választókerület településeire 2021-ben ezidáig közel 800 millió forint támogatás érkezett a MFP révén.

Vizin Balázs

Fotó: Makovics Kornél

A rekkenő hőség sem tántorította el az izményieket és a környező településekről érkezett vendégeket, hogy részt vegyenek a község által szervezett hétfői átadó ünnepségen. Hat beruházás sikeres megvalósítása volt az apropója a jó hangulatú programnak, amelynek kezdetén Kelemen Ferenc összegezte a megvalósult projekteket.

Izmény polgármestere – az ünnepségnek is helyet adó – hagyományok házával kezdte a felsorolást, amelyre 4,2 millió forintot nyertek. Majd a falugondnoki busz beszerzésére tért ki, amire 15 millió forint támogatást kaptak. A be- és kitelepítés 75. évfordulója alkalmából keresztet állítottak, ami 800 ezer forintba került, míg a székely kapu – amit szintén ehhez kapcsolódva készíttettek el – 1,2 millió forintba. Végül a járdaépítést és az óvodai játszóudvar fejlesztését emelte ki, amelyekre öt-öt millió forint támogatást nyertek el a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

Orbán Attila is részt vett a programon. A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke – aki tolmácsolta a résztvevők felé Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselőjének üdvözletét – beszédében a Kormány által bevezetett családtámogatási programok, kezdeményezések eredményességét és sokrétűségét hangsúlyozta.

Emlékeztetett, a családokat érintő adókedvezmények összege az első házasoknak járó támogatással együtt jövőre várhatóan meghaladják a 362 milliárd forintot. Ezen túlmenően a kormány jövőre 140 milliárd forintot fordít a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességének biztosítására is, így már nem csak a négy- vagy többgyermekes anyák élhetnek majd ezzel a kedvezménnyel. Minden idők legnagyobb otthonteremtési programjának folytatásához a következő esztendő költségvetése már több mint 300 milliárd forintot biztosít.

– Az ország 2022-es költségvetése két fő elemre épül: a családok, valamint a munkahelyek támogatására – részletezte a közgyűlési alelnök, aki gratulált az izményieknek az elkészült fejlesztésekhez, további sok sikert, közösségépítő munkát kívánva.

Borítóképünk: Az óvodai játszóudvar fejlesztése is a Magyar Falu Program jóvoltából valósulhatott meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában