elismerés

2021.07.13. 09:30

Kitüntetéssel ismerték el a nemzetőrség szekszárdi altábornagyát

Kitüntetésben részesült július 10-én Kovács János nemzetőr altábornagy, aki a nemzetőrség egyik alapító tagja volt, amely 1956–58-ban indult, s több hagyományápoló szervezet vezetője Tolna megyében.

K. K.

Forrás: Facebook

A szekszárdi Budai Nagy Antal laktanya parancsnoka volt 1987–től 2004-ig. A kitüntetéssel általános parancsnokhelyettes lett a nemzetőrségnél. Az elismerést Varga Gyula dandártábornok, országos parancsnokhelyettes adta át, aki harminckét éve a Nemzetőrség tagja. Kiemelte, a kitüntetése aktuális volt, hiszen több évtizeden át vezető szerepet töltött be a Nemzetőrségnél. Hozzátette, a korszerű haderő a múlt katonai hagyományainak ápolása nélkül nem létezhet.

A Nemzetőrség segít mindenkin, akinek szüksége van rá. Elhatározták, hogy többé nem számít különbnek a rászoruló vagy szegény ember, mindenkinek adományoznak, aki kéri. Ebben az évben is már számos gyógyászati eszközt, ruházatot és egyéb olyan dolgot adományoztak, amelyre az embereknek szükségük lehet. A fő céljuk a segítségnyújtás és a hagyományőrzés.

A kép jobb szélén Kovács János altábornagy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában