megyénket is érinti

2021.07.23. 14:07

Pályafelújítások miatt módosul a vasúti menetrend

TEOL (Forrás: Mávinform)

Budapest, 2019. május 22. A MÁV Start Zrt. Gyõrbe induló Stadler Flirt típusú hosszú vonat-szerelvényébe készül beszállni egy édesanya a kislányával a fõváros Déli pályaudvarán. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA-archív

Számos menetrendi változásról tájékoztatta portálunkat a Mávinform pénteken kora délután. Közleményükben többek közt azt írják, a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon július 26-tól augusztus 6-ig Dombóvár és Szentlőrinc között pályakarbantartási munkákat végeznek, ezért a személyvonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc; a pécsi InterCity, valamint a Helikon InterRégió vonatok helyett Dombóvár és Pécs, illetve Dombóvár és Szentlőrinc között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Pécs közötti InterCity vonatok, valamint a Győr–Pécs közötti Helikon InterRégió vonatok helyett Dombóvár és Pécs között, valamint Dombóvár és Szentlőrinc között külön pótlójáratok közlekednek, két útvonalon. Az InterCity vonatokat pótlóbuszok Pécsről Budapest felé korábban, egész órakor indulnak, Dombóvártól az InterCity vonatok változatlan menetrend szerint közlekednek.

A Budapest-Keleti pályaudvarról induló InterCity járatok Dombóvárig változatlan menetrend szerint közlekednek, Pécsre azonban a pótlóbuszok útvonala, hosszabb menetideje miatt később, óra 55 perckor érkeznek meg. A Dombóvár–Pécs közötti közvetlen pótlójáratok Szentlőrincet nem érintik.

A Győr–Pécs közötti Helikon InterRégió vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, ott csatlakoznak a pótlóbuszokhoz.

A személyvonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc között szállítják pótlóbuszok az utasokat, ezért a személyvonatok Pécsről korábban indulnak, illetve később is érkeznek.

A Dombóvár–Komló vonalon is pótlóbusz közlekedik július 26-tól augusztus 6-ig a Dombóvár és Szentlőrinc között végzett pályakarbantartási munkálatok miatt.

Szintén a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalat érintő változás, hogy augusztus 7-től 18-ig Pincehely, illetve Szakály-Hőgyész és Dombóvár között közlekednek pótlóbuszok.

A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon, a Vágányzári hírekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában