nyári munka

2021.07.22. 10:00

Rövidebb lesz az arculati kézikönyv

Hatan jelentkeztek nyári diákmunkára az önkormányzatnál, tájékoztatta portálunkat László Attila, Závod polgármestere. Hárman ebben a hónapban, hárman pedig augusztusban segítik a hivatal munkáját.

R. G.

Mint a faluvezető elmondta, a tanulók adminisztratív feladatokban vesznek részt, Závod hatvanöt oldalas arculati kézikönyvének nyolcoldalas, rövidített változatának elkészítésében segédkeznek.

Mindezt azért tartotta fontosnak közzé tenni a polgármester, mert jelenleg is nagyon sok felújítás zajlik a településen, s több háztulajdonos, illetve a felújítást végző vállalkozó sincs tisztában azzal, hogy az általa megvásárolt ház helyi védelem alatt áll, s azok felújítása törvényileg szabályozott, s ez szerepel az arculati kézikönyvben.

A tanulók átnézik a földhivatal tulajdoni lapjait is, mert sok épület már nem a korábbi tulajdonos birtokában van, ez is segíti majd, hogy az önkormányzat fel tudja venni a kapcsolatot velük. A fiatalok emellett az augusztusi nyári kézműves táborokban is segítenek majd, tette hozzá László Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában