Egyházak

2021.07.09. 10:20

Szertartásokon sincs kötelező maszkhasználat

W. G.

Fotó: Máté Réka

Lassan visszaáll az istentiszteletek rendje a korábban megszokottra. A katolikusoknál meghozott intézkedésekről már írtunk.

A reformátusok Dunaszentgyörgyön szolgáló esperese, Rácz József elmondta: nem volt egységes korlátozás, mert más a helyzet egy nagy templommal rendelkező kis gyülekezetnél, mint ott, ahol sokan vannak együtt, szűkebb helyen egy szertartáson. Májustól fokozatos volt a lazítás. Ma már nincs maszkhasználat, és az éneklés is megengedett.

Rácz József református esperes
Fotó: Sólya Veronika

A bonyhádi evangélikus esperes, Aradi András is arról számol be, hogy feloldották a maszkviselésre, éneklésre és távolságtartásra vonatkozó korlátozásokat. Az úrvacsora vétele viszont még nem úgy történik, mint régen. A pandémia előtt közös kehelyből fogyasztották a bort, most egyes helyeken kiskelyhes megoldást alkalmaznak – mindenkinek saját kelyhe van –, máshol a közös kehelyből nem isznak, csak belemártják a hívek az ostyáikat.

A koronavírus még nem tűnt el, ezért óvatosak, a „Vigyázzunk egymásra!” szellemében végzik az istentiszteletet.

Borítóképünkön: Aradi András evangélikus esperes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában