rendkívüli közgyűlés

2021.07.30. 16:20

Újabb öt évre kapott megbízást a központ vezetője

Szepesi László

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Percekig tartott mindössze Szekszárd város közgyűlésének pénteki rendkívüli ülése, ugyanis a testület egyetlen pontból álló napirendet tárgyalt. Ezen újabb öt évre megbízta Tolácziné Varga Zsuzsannát a Szekszárdi Humán Szolgáltató Központ vezetésével.

A zárt ülést követően az igazgatónő elmondta, pályázatában három fontos feladat megoldását sorolta fel. Javítani akarják a család és gyermekjóléti központból és a szolgálatból, a családok átmeneti otthonából, a hajléktalanokat segítő szolgálatból és a közösségi pszichiátriai ellátásból álló szociális és gyermekjóléti alapellátás minőségét.

Szorosabb kapcsolatot kívánnak kialakítani Szekszárdon, illetve a járás településein a lakossággal, az intézményekkel, s azokkal a szakemberekkel, akik a gyermekek és felnőttek jól léte érdekében tevékenykednek. A harmadik pedig a Vörösmarty utcai központ zsúfoltságának csökkentése. Az orvosi ügyelet és a védőnői szolgálat új helyre költözésével nem csak a központ több mint hatvan dolgozójának munkakörülménye, hanem a szolgáltatások minősége is javul majd.

Tolácziné Varga Zsuzsanna 2014 áprilisa óta volt a Gyermekjóléti Központ vezetője, 2016 augusztusától pedig a Humánszolgáltató Központot irányítja. Szakmai munkáját három éve városi kitüntetéssel ismerte el a megyeszékhely közgyűlése, akkor itt írtunk róla.

Borítóképünk: A szociális területen nyújtott magas szintű szakmai munkája elismeréseként 2018-ban, Szekszárd Város Napján Triebler Irma díjat vehetett át Ács Rezső polgármestertől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában