Duna-Rock Motoros Találkozó

2021.07.25. 20:00

Vasparipákon vonultak a lovagok

Kétkerekű vasparipák vonultak fel a településen. A polgármester is besorolt a chopperrel. Este robbant a Pokolgép. Kitett magáért a szervező csapat és a fegyelmezett közönség is.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Mintha a világ összes kétkerekű, krómtól csillogó vasparipája ott dübörgött volna a hétvégén Gerjenben. Ezt az érzést nyugtázhatták mindazok, akik megtekintették a szombaton kora délután tartott, községet átszelő motoros felvonulást. Kawasakik, Yamahák és természetesen Harley-Davidsonok – és még számos más márka – sorakoztak egymás mellett és mögött, a fedélzetek általában bőrruhát és csizmát viselő, sisakos kapitányai hol kisebb, hol erőteljesebb gázfröccsökkel melegítették az ugrásra kész gépezeteket.

Ez a kép, hangsúlyozzuk ismét, nem valahol a vad Arizonában vagy Texasban tárult a közönség elé, hanem a XI. Gerjeni Duna-Rock Motoros Találkozón. A két napos rendezvény pénteken kezdődött, természetesen koncertekkel. Szombaton látványosan léptek színre a motorosok, akik Budapesttől kezdve Pilisvörösváron és Győrön át Orosházáig és Szegedig az ország különböző szegleteiből zarándokoltak az év motoros Mekkájába. Mindent összeadva úgy kétezer-kétezer-kétszáz vendéget fogadott a település, tegyük hozzá, cseppet sem idegenkedve az egyedi életérzést közvetítő vendégektől.

Annyira nem, hogy Romhányi Károly, a község polgármestere is érdeklődéssel, rokonszenvvel szemlélte az eseményeket, s mint elárulta, egykoron ő maga is nagymotor tulajdonos volt.

– Először is le a kalappal a kiváló csapatmunkát végző szervezők előtt – jelentette ki a település vezetője. – Nekik köszönhetően Gerjen egy színvonalas programsorozatot tudhat magáénak. A rock kultúra is közel áll hozzám, ennek tükrében kifejezetten örülök annak, hogy helybeli zenekar is ott lehet a remek fellépő csapatok között.

– Vendégeink, a hozzánk látogatók maradandó élményekkel gazdagodva térhetnek haza, ezzel pedig Gerjen jó hírét is magukkal viszik és öregbítik. Érdemes végigtekinteni a fellépő sátorban helyet foglaló közönségen. Egymás mellett ülnek a kisgyermekek, a szüleik és az igen kemény rock vonalat képviselő zenerajongók. Mindenki találkozhat az elfogadás üzenetével.

Ezen a napon még egy település vezető is jelen volt Gerjenben. Sőt, Gáncs István, Tengelic polgármestere is besorolt Yamaha chopperével a felvonulók közé, este pedig megtekintette a Pokolgép koncertet.

– Gyerekkorom óta vonzódom a motorokhoz – mondta el lapunknak. – Bár abban az életkorban nem nagyon motorozhattam, az érthető szülői féltés miatt. Később azért volt alkalmam és lehetőségem bepótolni ezt a mulasztást, számos eseményre eljuthattam a chopperrel. Tengelicen pár évvel ezelőtt megalakult a Tengelici Motoros Baráti Kör, így most ez a csapat képviseltette magát velem együtt Gerjenben.

Mély elismerés illeti a közönséget is

– Példa értékű hozzáállásnak, magatartásnak lehettünk tanúi ebben a két napban – méltatta a közönséget összegzésében Mezősi László szervező. – Nem lehet eléggé dicsérni, ahogy a rendre ügyeltek, egymásra vigyáztak, és persze az általános elfogadást. Látni lehetett, hogy mennyire örülnek az emberek és mennyire hálásak, hogy végre van egy nagyszabású rendezvény, amin részt vehetnek. Ebben volt különleges ez a mostani Duna-Rock.

Borítóképünkön: Győrtől Budapeset át Szegedig az országos számos városából érkeztek motorosok Gerjenbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában