Tamási

2021.08.28. 09:30

A Miklósvári parkerdőben is állítanak keresztet

W. G.

Fotó: Gál László

Szeptemberben Budapest ad otthont a katolikus világtalálkozónak, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Ehhez kapcsolódik az a kezdeményezés, melynek lényege, hogy a Magyarországon működő huszonegy állami erdőgazdaság emlékkeresztet állít festői tájakon, a kezelésükben lévő kirándulóhelyek egyikén.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. a Tamási közelében fekvő Miklósvári parkerdejét választotta helyszínül. Mint a vezérigazgató, Gőbölös Péter elmondta, a hely meghitt, szakrális, ott építették 2012-ben a Szent Hubertus erdei fakápolnát, melyet Hegedűs János plébános szentelt meg. Sokan járnak ki pihenni, elmélkedni, tartanak összejöveteleket, fotózásokat – családok, baráti közösségek –, esküvők, keresztelők és más események alkalmával.

A több mint négyméteres kereszt is odakerül. Már készen van, a napokban állítják fel. A faanyagot, egy lábon elpusztult, kifűrészelt és évek óta száradó kocsányos tölgy szolgáltatta. A kivitelezésben az erdészet dolgozói is részt vettek, egy ácsmester irányítása mellett.

Mint arról a hét közepén beszámoltunk, a Gemenc Zrt. pörbölyi ökoturisztikai központjában már felszenteltek egy emlékkeresztet azon az ünnepségen, ahol az 1896-os millenniumi kiállítás felújított pavilonját is átadták a nagyközönségnek.

Borítóképünkön: Elkészült a Szent Hubertus kápolna mellé állítandó fakereszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában