GVB-ülés

2021.08.25. 17:30

B-terv is készül a Dienes iskola korszerűsítésére

Munkacsoportot alakított a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság a Dienes Valéria Általános Iskola energetikai korszerűsítése című projekt csökkentett műszaki tartalmú terveinek megvalósítására.

TEOL

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

A teljeskörű tervdokumentáció már elkészült, egy úgynevezett ”B” verzióval az előre nem látható nehézségekre adható gyors válasz – számolt be a GVB üléséről a város honlapja.

A www.szekszard.hu oldal szerint a projekt egy korábbi kiírásban már zöld utat kapott, az ott rendelkezésre álló forrás viszont nem volt elég a megvalósításra. A város ezért egy következő pályázatban remél támogatást, amelyben már az energiamegtakarítási kvótára járó támogatás összege a korábbinál jóval magasabb lesz, és így várhatóan teljeskörűen megvalósíthatóvá válik az iskola tervezett felújítása.

A bizottság tagjai a munkacsoportba a következő személyeket javasolták: Rácz Zoltán önkormányzati képviselő, Posta Zoltán, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság tagja, Csukle Tibor, a Szekszárdi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezetője, de az iskola igazgatója is ott lesz a tervek összeállításánál.

A bizottság Bomba Gábor elnök tartózkodása mellett több futó projekt esetében döntött az azokhoz kapcsolódó határidők szükséges módosításáról az előrehaladásuk függvényében. Az önkormányzat által jelenleg kezelt pályázatok többsége esetében a kivitelezésekre irányuló közbeszerzési eljárások folyamatba épített ellenőrzése zajlik.

A bizottság több önkormányzati tulajdonú ingatlan sorsáról is döntést hozott. Ezekkel kapcsolatban Posta Zoltán javaslatára azt az álláspontot alakították ki a tagok, hogy lehetőség a város szerint bérbe adjon ingatlanokat és ne váljon meg tőlük, hátha a későbbi fejlesztések során szükség lehet még rájuk. Ennek mentén egy esetben döntöttek eladásról, a többi kérelemnél a bérleti viszony kialakítását támogatták.

Azt is jóváhagyták a bizottság tagjai, hogy a kórház hasznosíthassa a polgármesteri hivatalban fölöslegessé vált telefonokat. A Városházán ugyanis befejeződött a belső hálózat korszerűsítése, aminek során internet alapú telefonok telepítésével jelentős költségmegtakarítás érhető el a jövőben. Így nagyjából 70 még használható, jó állapotú készülék szabadult fel, melyeket a kórház hasznosítani tud majd saját rendszerében. Az eszközök átadását a GVB egyhangúlag támogatta.

Borítóképünkön: A Dienes iskola korszerűsítésére egy B-terv is készül (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában