oktatás

2021.08.20. 07:00

Díjmentes foglalkozásokon bővíthetők a digitális ismeretek

Folyamatos a Babits Mihály Kulturális Központban működő Digitális Jóléti Program Pont kihasználtsága. A digitális kompetenciák elsajátítását segítő irodánál szeptemberben újabb ingyenes foglalkozás indul.

Steiner V.

Forrás: Babits Mihály Kulturális Központ

A Digitális Jóléti Program legfontosabb célja, hogy a polgárok felismerjék a digitális átalakulás jelentőségét és mindenki a folyamat nyertese legyen. A program pontnál induló foglalkozásokra életkortól függetlenül bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy szükség van digitális kompetenciáinak fejlesztésére – tájékoztatott a kulturális központ.

Kiemelték, a digitális kompetenciák hiánya tartósan konzerválja a hátrányos helyzetű csoportok lemaradását. Ezért a kompetenciafejlesztés sorskérdésnek tekinthető.

A pandémia a 2018. október elejétől működő program pont működését is érintette. Hiszen amíg a kulturális központ nem fogadhatott látogatót, addig az irodánál sem tudtak foglalkozásokat tartani. Ezt leszámítva folyamatos a kihasználtsága a program pontnak, ahol az eltelt években több száz mentoráltnak tartottak foglalkozást, hasznos tudást átadva.

A legújabb foglalkozás szeptemberben indul „Bevezetés az e-ügyintézés világába” címmel – tájékoztatott a kulturális központ. A részletekkel kapcsolatos információk a www.szekszardagora.hu oldalon, valamint a központ Facebook- és Instagram oldalán találhatók meg.

Jelentkezni lehet személyesen a Digitális Jólét Program Ponton Borda Gergely mentornál hétfőtől-csütörtökig 8 és 17 óra között, illetve pénteken 8 és 14 óra között. Emellett a [email protected] e-mail címen, valamint a 06-20-428-6366-os telefonszámon is várják a jelentkezéseket.

A legalapvetőbbtől a komplex ismeretekig

A foglalkozásokon résztvevők a legalapvetőbb ismeretektől – mint a billentyűzet, az egér használata, az okos eszközök elindítása és kezelése – haladnak az egyre átfogóbb ismeretek felé. Azt is megtanulhatják, hogyan kell elektronikus postafiókot létrehozni, elküldeni egy e-mailt, miként kell az ahhoz tartozó csatolmányokat kezelni. Emellett a Facebook és az Instagram használatával is megismerkedhetnek.

A foglalkozásokat kimondottan erre a feladatra felkészített mentor tartja – tudatta a kulturális központ. Hozzátették, a résztvevőknek nem kell vizsgán számot adniuk a megszerzett ismeretekről. Mint fogalmaztak, a legfőbb céljuk, hogy használható tudást adjanak át.

Borítóképünkön: Borda Gergely mentor foglalkozást tart (korábbi felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában