fejlesztések

2021.08.26. 11:41

Dunaszentgyörgyön formálódik a központ

Többfunkciós, szabadidőparkként, rendezvényhelyszínként használnák, egyben a település fő terévé alakítanák a Várdomb, a Dózsa György és Óvoda utca által határolt parkos területet Dunaszentgyörgyön. Hamarosan pályázati támogatásból korszerűsítik itt a játszóteret és egy szabadtéri fitneszparkot is kap a település.

Gazsó Rita

Fotó: A szerző felvétele

Nemrégiben fejeződött be két, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) által támogatott fejlesztés Dunaszentgyörgyön – tudta meg portálunk Kirnyákné Balogh Mária polgármestertől, aki elmondta, hogy ennek köszönhetően került napelem tíz közintézményük tetejére. Szintén JETA-keretből készült és átadás előtt áll az a beruházás, amellyel egy boltíves előtetővel bővítették a helyi ravatalozó épületét, amely elé padokat is helyeztek ki. Emellett mozgáskorlátozottak számára vizesblokkot alakítottak ki.

Összesen egy kilométer hosszú járdaszakasz felújítását is támogatásból elnyert összegből kezdik meg hamarosan – folytatta a beruházások felsorolását a településvezető. JETA-forrásból az „Arborétum” előtti óvoda és az orvosi rendelő közötti szakasz burkolata újul meg, a Belügyminisztérium járdafelújítási keretéből pedig az orvosi rendelőtől a Dózsa György út végéig, a gyermekorvosi rendelőig tartó részen varázsolják újjá az aszfaltot.

Itt a fás park előtti részen található parkolót korábban önerőből már kialakította az önkormányzat, mellette egy sétányt hoztak létre, ahová 25 új padot helyeztek ki, amit az önkormányzati dolgozók készítettek – tudtuk meg. Kir­nyákné Balogh Mária terve, hogy ez a terület részben így, önerőből, részben pedig pályázati segítséggel rendezvényterületté és szabadidőparkká, Dunaszentgyörgy központjává is alakítsa, hiszen eddig ilyen nem volt az új Duna-híd tolnai oldalához közeli településnek.

Sok feladat van még itt: felújítani a volt KRESZ-parkot, futópályát kialakítani, több padot, kukát kihelyezni,a közbiztonság érdekében a kamerarendszert kiépíteni. Az a cél, hogy minden korosztály találjon itt valami kikapcsolódási lehetőséget – fogalmazott a polgármester. A komfortérzet növeléséért hamarosan önerőből mosdókkal ellátott vizes­blokk kerül ide, valamint folyamatban van a leendő rendezvénytér és a játszótér környékének ellátása villamosárammal.

A játszóteret emellett bővítik is a Magyar Falu Programból, a munkálatok hamarosan elkezdődnek – jelezte a polgármester. Hozzátetette, az Emberi Erőforrás Minisztérium Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programjának segítségével ráadásul a játszótér melletti területen szabadtéri fitneszparkot is kap Dunaszentgyörgy.

Szintén a Magyar Falu Program segítségével újulhat meg a település mindkét óvodája: az egyiknek a szigetelését korszerűsítik, míg a másik óvoda kívül-belül megszépül. A Magyar Falu Programból sikeresen pályázott a település egy platós, billenős, elektromos teherszállító járműre is.

Kirnyákné Balogh Mária úgy fogalmazott, ezek a fejlesztések azért is fontosak, mert ha azt szeretnék, hogy fiatal családok is éljenek Dunaszentgyörgyön, elengedhetetlen, hogy a település rendelkezzen a megfelelő infrastruktúrával, kikapcsolódási lehetőséggel. Márpedig mostanában egyre több fiatal nézelődik Dunaszentgyörgyön – árulta el a polgármester.

Borítóképünkön: A polgármester álma, hogy igazi településközpont alakuljon ki, erre már megvannak a tervek és elképzelések

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában