elismerés

2021.08.04. 09:30

Emlékérmet vehetett át a szekszárdi régész-főmuzeológus

Dr. Vizi Márta régész-főmuzeológus két elismerést is átvehetett nemrégiben. Otthonos a honismeretben és épített környezetben is, és jó szemmel működtette a fényképezőgépet.

Szeri Árpád

20210722 Szekszárd Dr. Vizi Márta régész mutatja a Honismereti Szövetségtől kapott emléktárgyakat Szekszárdon a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

„Több mint nyolcvan szakmai és ismeretterjesztő publikációja jelent meg, többek között a Honismeret című folyóiratban is. Negyedszázados tudományos munkásságával jelentősen hozzájárult Tolna megye köztörténeti, helytörténeti és honismereti életének fejlődéséhez. Közreműködése nyomán egyesületünk tevékenysége tematikailag nyitottabbá, sokoldalúbbá vált, társadalmi és szakmai presztízsünket munkájával növelte.”

Ez a részlet dr. Gesztesi Enikő közelmúltban készített összegzésében olvasható.

A Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület elnöke ezzel a méltatással ajánlotta dr. Vizi Márta személyét és munkásságát a Honismereti Szövetség figyelmébe.

A kezdeményezés sikerrel járt, a rangos szerveződés Honismereti Munkáért Emlékérmet adományozott a Wosinsky Mór Megyei Múzeum régész-főmuzeológusának. A kitüntetés átadása Debrecenben, a 48. Országos Honismereti Akadémia helyszínén zajlott le.

Dr. Vizi Mártának Debreczeni-Droppán Béla, a Hon­ismereti Szövetség elnöke nyújtotta át az emlékérmet, elismerve és honorálva a hon­ismereti mozgalomban végzett kiemelkedő munkáját.

Dr. Vizi Márta az emlékéremmel és az oklevéllel Fotó: Mártonfai Dénes

A régész-főmuzeológus benevezett a Magyar Építész Kamara április végén meghirdetett fotópályázatára. Az épített környezet szépségei című pályázat keretében a szervezők az adott település, régió építészeti, város­építészeti, tájépítészeti értékeit bemutató fotókat várnak a jelentkezőktől.

Dr. Vizi Márta az épített környezet kategóriában indulva Szekszárd egyik központi területére kalauzolta a bírálóbizottságot, bemutatva a régi vármegyeháza, a templom és a Szentháromság szobor övezte területet, természetesen saját szemszögből. A zsűri nagyra értékelte a felvételeket, ezt bizonyítja a megítélt dicsérő oklevél, amelynek az átadása Budapesten, az Építészek Házában történt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában