PTE gólyatáborok

2021.08.19. 15:30

„Ez az egyetem olyan, mint egy nagy család”

Szepesi László

Fotó: Beküldött kép

Lassan vége a nyárnak hamarosan kezdődik a tanév s a leendő egyetemisták, a gólyák már a tanévnyitó előtt ismerkednek az leendő alma materükkel. Szekszárdon ezekben a napokban két gólyatábor is volt, illetve lesz. A Pécsi Tudományegyetem itteni központú Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának leendő hallgatói a hónap végén jönnek Szekszárdra, az egyetem Állam- és Jogtudományi Karának gólyatábora pedig csütörtökön este zárul. Erre százhúszan jöttek az ország minden részéből, hogy felsőbb évesekből álló népes segítőcsapattal igazi közösséggé formálódjon az új első évfolyam.

Kedd az ismerkedésé volt, mondja Horváth Dominik a kar Hallgatói Önkormányzati Testületének elnöke. Vetélkedők, barátságos versenyek segítették, hogy a Debrecentől Bajáig, sok településről jött leendő jogászhallgatók megismerjék egymást. Szerdán főzőverseny, beerpong bajnokság is eggyé formálta a csapatot, hogy mikor kezdődik az első félév, a gólyák már ismerősként találkozzanak.

Fotó: Beküldött kép

A leendő jogászok lelkesek, vidámak voltak, s bizakodók. Valaki elmondta, azért is választotta Pécset, mert az ott szerzett diplomának kiemelkedő értéke van, s mert ez az egyetem olyan, mint egy nagy család, ahol otthonosan érezhetik magukat a hallgatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában