koncertek

2021.08.23. 14:00

Harcsa Veronika jazzénekes is színpadra lép

Sok-sok koncert, színes kísérőrendezvények, különleges műsorszámok jellemzik az idei Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál programkínálatát. Szombaton a közkedvelt szaxofonos, St. Martin pezsdítette fel a hangulatot, a héten Harcsa Veronikát és Paco Andreo jazz­harsonást hallhatja a közönség.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

Délelőtt koncertekkel, a sziesztaidőben kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, a kicsiknek szabadtéri habfürdővel indult Madocsán a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál szombaton, ahol olyan további lehetőségekkel készültek, mint a honvédség által kiállított repülőgép-szimulátor, amellyel a pilóták menetteljesítményét tesztelik – sorolta a különbözőféle programokat a nyitó napon Kovács Zalán László tubaművész, a rendezvény szervezője. A honvédelmi- és katasztrófavédelmi bemutatók mellett a rendőrség is látványos bemutatkozással készült a napra. Az érdeklődők lézerlövészetet gyakorolhattak, megtekinthették a rendőrkapitányság új elektromos járművei közül például a határvédelemnél használt motorjukat.

 

Az izgalmas háttérprogramok mellett a főszerep természetesen a zenéé, azon belül is hangsúlyosan a fúvósoké volt. Szombat délutántól a színpadon ismét egymást váltották a zenei produkciók, amelynek fénypontja az ismert szaxofon- és pánsípművész, St. Martin, azaz Szentmártoni Imre koncertje volt. Vasárnap Gerjenben vendégeskedett a fesztivál, ahol a helyi református templomban kürtművészek kamarakoncertjét hallgathatták az ide látogatók Puskás Levente szaxofonművész közreműködésével.

Az elkövetkező napokban több településen folytatódik a színvonalas műsorsorozat. Eseményei közül Kovács Zalán László a fesztivál hivatalos nyitókoncertjét emelte ki, amely hétfőn, azaz ma este 18 órakor kezdődik Pakson a Csengey Dénes Kulturális központban, ahol többek között a nemzet ifjúsági zenekara címet, valamint Junior Príma díjat is elnyert Anima Musicae is koncertet ad. Az est folyamán harsona-, tárogató-, szaxofon-, klarinét- és kürt- szólókat hallgathatunk.

A fúvósok azonban nem csak szólóban lépnek fel, kedden este fél 8-tól a dunaföldvári várban egy olyan produkciót ismerhetünk meg, ahol a Police Big Band kísér majd olyan neveket, mint Harcsa Veronika jazzénekes, illetve az amerikai Paco Andreo jazz­harsonás.

A többtucatnyi koncert mellett hat zenei tábor, négy verseny és két kiállítás egészíti ki Paks és a környékbeli települések kiemelkedő kulturális fesztiváljának programsorozatát, amelyen évente mintegy tízezren vesznek részt.

Borítóképünkön: Fúvósok a madocsai színpadon. Középen Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában