ökörsütés zeneszóval

2021.08.10. 20:00

Ilyen még nem volt a bölcskei pincefesztiválokon

Bölcskén a négyszáz pincéből és présházból álló pincefalu évek óta ad otthont a pincefesztiválnak.

G. R.

Fotó: Molnár Gyula

Idén az augusztus 6-i, pénteki nappal egy könyvbemutatóval indult a program. A Bölcskei Értéktár következő kötetét, a Bölcske népét, a helytörténész dr. Havasi Péter munkáját ismerhették meg a résztvevők.

Másnap, szombat délután gasztronómiai és könnyűzenei programok várták az ide látogatókat. – Ökörsütés még nem volt a bölcskei pincefesztiválokon, így esett a választás a különleges, látványos, illatos-ízletes attrakcióra – mondta Baranya István, Bölcske polgármestere. A pincefaluban ötszáz főnek elegendő ökröt sütöttek, amelyhez kedvezményes árért juthattak a vendégek. A borok kóstolgatása mellett az ökör a délután folyamán el is fogyott.

 

Eközben a pincefalu három pincéjében kóstolhatták a Bölcskei Borbarát Klub tagjainak borait támogatójegyek ellenében, amellyel a helyi borászok új beruházásához járultak hozzá. Egy közös pincét szeretnének vásárolni, ahol borbarátrendezvényeket, közgyűléseiket tarthatják. A gasztronómiai kínálat mellé kísérőrendezvényként zenei programokat szerveztek.

Mindhárom pincénél, borászati pontnál más jellegű zene szólt: volt, ahol popzenét, máshol mulatóst, népzenét vagy cigányzenekart hallgathattak. A harmadik helyszínen blues- és jazz-zenészek játszottak. A polgármestertől megtudtuk, több mint ötszázan fordultak meg a hangulatos rendezvényen, köztük a környékről, Paksról, de Dunaföldvárról is.

A pincefesztiválon Bölcske testvértelepülési megállapodást írt alá a Hargita megyei Csíkszépvízzel, elkezdve kiépíteni az együttműködési lehetőségeket.

Borítóképünkön: ökörsütés még nem volt a rendezvényen, most kipróbálták az illatos-ízes attrakciót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában