megnyitó

2021.08.11. 15:20

Mezítlábas tanösvény nyílt Cseresznyésen

Szombaton nyílt meg az új, mezítlábas tanösvény Cseresznyésen, az erdei iskolában, amely iránt rögtön nagy volt az érdeklődés – adta hírül a Telepaks.

G. R.

Fotó: Molnár Gyula

Kiderült, a délelőtti megnyitót követően sokan azonnal ki is próbálták az ösvényt, amelyet kétféle zúzott kővel és folyami kaviccsal borítottak. A különféle érdes, hegyes felületek többféleképpen masszírozzák a talp reflexpontjait ezáltal jótékony hatást gyakorolnak a teljes testre. A mezítlábas ösvény átadása, a cseresznyési közösségi napok egyik állomása volt, amely sokakat vonzott. A rendezvény további részében jógafoglalkozások, állatbemutató, koncertek és színpadi produkciók várták az érdeklődőket.

 

Cselenkó Erika, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatóhelyettese a rendezvényen elmondta, a városrészen korábban nem voltak ehhez hasonló közösségi események, ezért úgy gondolták, a mezítlábas ösvény átadását összekötik ezzel az egésznapos programmal, amelyre a helybélieken kívül Paksról is érkeztek, köszönhetően annak, hogy a Paksi Közlekedési Vállalat hozzájárult azzal, hogy aznap kétszer ingyenes járatot indított Cseresznyésre és vissza.

Borítóképünkön a mezítlábas tanösvény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában