Tamási

2021.08.22. 20:00

Rekordszámú néző előtt zajlottak a lovasnapok programjai

Többnapos, az egész várost megmozgató program volt az idei, immár 62. alkalommal megrendezett Tamási Lovasnapok. Három nap alatt két lovas szakág, a díjugrató és a kettesfogathajtás versenyszámai váltották egymást a pályán.

Gazsó Rita

Fotó: Mártonfai Dénes

– Elégedettek lehetünk, hiszen az utóbbi tíz év legnagyobb nézőszáma előtt zajlott le az idei Tamási Lovasnapok első két napja – mondta szombat este Szarka Ferenc, a verseny szakmai szervezőjének, a Horseman Lovassport Egyesületnek az elnöke. A csúcsidőszakban, különösen az első nap, megteltek a sportcsarnok lelátói és körben álltak a nézők a pálya körül – tudtuk meg, de beszélgetésünkkor, fél 8 körül még javában szurkoltak a nézők az utolsó futamokon indulóknak.

Három nap alatt két lovas szakág, a díjugratás és a kettesfogathajtás versenyszámai váltották egymást a pályán, köztük olyan közönségkedvenc számokkal, mint a „Lovagolj és vezess”, ahol az induló páros egyik tagja autót vezetett, a másik lovagolt, majd kettőjük teljesítményét összegezték.

Pénteken és szombaton délelőtt egyaránt díjugrató versenyekkel indult a nap, amelyet lovas show műsorok követték, egyebek mellett népi lovas játékok, csikós- és lovas-kaszkadőrök, lovak szabadidomítása hol kutyákkal, hol azok nélkül. Mindkét nap programját a fogathajtók versenyszámai zárták. A rendezvényt kézművesek és őstermelők vására színesítette.

– Az eredményeket tekintve idáig nem történt különösebb meglepetés a fogathajtó és a díjugrató versenyszámoknál sem, a papírforma jött be – válaszolta érdeklődésünkre Szarka Ferenc, akinek örömét csak az árnyékolta be, hogy a tolnaiak közül nagyon kevesen álltak rajthoz.

Vasárnap egy sokkal inkább szakmai nappal, a regionális, minősítő díjugrató versennyel folytatódott a Tamási Lovasnapok versenysorozata, amelynek eredményeiről később számolunk be.

Szent István napi programok

A lovasprogram augusztus 20-i, nyitó napjával egy időben zajlott a Szent István nap Tamásiban, a város rendezvényterén. Este 19 órától Porga Ferenc polgármester mondott beszédet, amelyet a hagyományos kenyéráldás és szentelés követte. Fél 8-tól Pál Dénes és zenekarának nosztalgiakoncertje szórakoztatta az egybegyűlteket. Az ünnepet 21 órakor tűzijáték zárta.

Borítóképünk: Látványos versenyt hozott a díjugratás. Horváth Tímea és lova repül az akadály felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában