családi nap

2021.08.30. 20:00

Több mint kétszáz rotarysta találkozott Kölesden

Gazsó Rita

Fotó: Kiss Albert

Hetekkel, hónapokkal korábban, a pandémia miatt még elzárva kezdődött meg a Szekszárdi Rotary Club Nemzetközi Családi Napjának szervezése, amelyet az előző klubelnök, Béres Vilmos és a jelenlegi klubelnök, Németh Gyula közösen hívtak életre. Az eseményt Kölesden, a Kis Megyeháza területén tartották szombaton, ahová a rotarystákat és hozzátartozókat, az országban élőket és a határon túliakat is várták – tudtuk meg dr. Murzsa András klubtagtól. A rendezvény célja volt, hogy ténylegesen is együtt lehessenek azok, akik közel másfél évig csak telefonon, online beszélhettek, cserélhették ki elképzeléseiket. A külhoni rotary clubok is örömmel vettek részt az eseményen: jöttek Erdélyből – Sepsiszentgyörgyről, Gyergyószentmiklósról, Székelyudvarhelyről – Szerbiából és Zentáról is.

Itt voltak a bajai, a kaposvári, a pécsi, a kozármislenyi, a székesfehérvári, a kecskeméti, a szentes-csongrádi, az orosházi, a kisvárdai, a balatonföldvár-veszprémi, a soproni, a nyíregyházi, a szolnoki, a váci, a dabasi, a budapesti, a szekszárdi rotarysta clubok tagjai, képviselői. Eljöttek a rendezvényre a Jászapáti Menedzser Klub, a Bát COOP Szövetkezet, a Paksi ÁFÉSZ, a Pannon Market Zrt., az iskolák és a támogatók képviselői, és a barátok is. Összesen több mint kétszáz felnőtt és gyermek vett részt a családi napon.

A programok, mint kiderült, Németh Gyula, a Szekszárdi Rotary Club elnökének üdvözlésével, köszöntőjével kezdődtek. Tizenhárom csapat főzött hallevest és versenyezett a legjobb, a legfinomabb halászlé cím elnyeréséért, melyet fej fej mellett a többi 12-vel, a Paksi ÁFÉSZ csapata nyert meg. Az Erdélyből érkezők különleges, zöldségekkel is ízesített hallevese különdíjban részesült. A gyermekek autómodell-bemutatón, motoros bemutatón, ügyességi sportjátékokon, lovaskocsikázáson vehettek részt.

Az érdeklődők dr. Kiszler Gyuláné tárlatvezetésével megtekinthették a Kis Megyeháza épületében lévő kölesdi helyi értéktárat, a kölesdi képgalériát és múzeum gazdag anyagát. Lehetőség nyílott egy sétára a település központjában, ahol többek között Tolna megye első, Kossuth Lajosról készült mellszobra is látható.

A borok szeretői, kedvelői minisommelier gyors­tanfolyamon vehettek részt Módos Ernő háznagy, az Alisca Borrend nagymestere vezetésével, melyben a szakmai rejtelmek mellett megismerkedhettek a Tolnai borvidékhez tartozó kölesdi termelők boraival.

Kedves színfoltja volt a rendezvénynek a fiatalok fóruma. A rendezvény programjaiban a Rotary Magyarország több korábbi és jelenlegi kormányzója: Pénzes Ilona, Sólyom Bódog, Kézdi László, Himer László, Németh László Frici, Kovácsné Gila Erzsébet és Réti László is részt vett, segítette a rendező szekszárdi klubot.

Borítókép: Borkóstoló a Kis Megyeháza udvarán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában