beruházások

2021.09.17. 11:45

Fejlesztéseket is támogat a Dombóvári Focisuli

Az elmúlt időszakban a Dombóvári Focisuli három fontosabb beruházást valósított meg. Ezek nagymértékben hozzájárultak a dombóvári sport- és nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztéséhez.

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A Dombóvári Focisuli az utánpótlás-nevelés mellett jelentős anyagi forrást biztosít évek óta fejlesztésekre a településen. Kiemelkedő társadalmi szerepvállalását az idei évben az Év Közössége díjjal ismerte el Dombóvár. Az elismerést az augusztus 19-i városi gálán vehették át.

A szervezet még tavaly februárban nyújtotta be azt a két pályázatot a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, amelyek a Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint az MMSZ Esterházy Miklós Technikum területén egy-egy vadonatúj műfüves pálya építését célozták meg. A pályázatok pozitív elbírálását követően még a pandémia ideje alatt el is készültek a pályák építésével. Ezzel folytatták a 2019-ben megkezdődött tendenciát, akkor a dombóvári Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont területén is megépülhetett egy ugyanilyen modern labdarúgó-létesítmény az egyesület jóvoltából.

A szervezet által az utóbbi két évben felvetett és elindított projektek esetében a kezdeményezés mellé állt Pintér Szilárd polgármester és számos dombóvári vállalkozó, Dombóváron működő cég. A két műfüves pálya megépítéséhez a sportszervezet hetvenszázalékos támogatási részt vállalt be, melyet a helyi, illetve a környékbeli vállalkozók segítségével sikerült összegyűjteniük.

Az MMSZ Esterházy Miklós Technikum területén lévő pálya a Buzánszky Jenő Sportkomplexum nevet kapta a dombóvári futball-legenda után. A névadó és pályaavató ünnepséget megtisztelte ifj. Buzánszky Jenő, valamint Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó is, akik Pintér Szilárd polgármesterrel és Szabó Csabával, a Dombóvári Sportszövetség elnökével közösen adták birtokba hivatalosan is az új pályát.

Az ünnepségen Bükösdi Olga intézményvezető, Tárnok Zoltán, a Dombóvári Focisuli elnöke és Pintér Szilárd polgármester a vendégekkel együtt köszönték meg a dombóvári vállalkozóknak a támogatást egy-egy emlékplakett átadásával. A ceremónia Dombóvár Város Önkormányzatának és MMSZ Esterházy Miklós Technikum csapatainak mérkőzésével zárult.

Felújították a Dombóvári Ifjúsági Sporttelepen található épületet, amelyet Tobak Gábor önkormányzati képviselő kezdeményezésére Ujvári Kálmánról nevezték el, aki kiemelkedő alakja volt a dombóvári futball életnek. Rengeteget tett a szakosztály fejlődéséért, számos ifjú játékos karrierjét indította el.

A három öltözőnek helyet adó épületben a tető, a vizes­blokkok, az öltözők teljesen megújultak, illetve az épületet körülvevő járdaszakaszt térkövezték. A belvárosi általános iskolában megépült műfüves pálya ünnepélyes átadójára szeptember 22-én kerül sor. A három beruházás közel százmillió forintból valósulhatott meg.

Borítókép: A Buzánszky Jenő Sportkomplexum átadóján emlékplakettet kaptak a segítséget nyújtó vállalkozók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában