rendkívüli ülés

2021.09.15. 11:30

Fontos döntéseket hoztak meg Simontornyán

Brunner Mónika

20191024 Simontornya Simontornyán ünnepélyes testületi ülést tartottak. Fotós: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság A képen: Torma József polgármester

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Simontornya képviselő-testülete a közelmúltban tartotta rendkívüli ülését a városháza nagytermében. Torma József polgármester lapunknak elmondta, a Biomassza és építési-bontási hulladékhasznosító telep létesítésével kapcsolatos döntéshozatal volt az egyik legfontosabb napirendi javaslatuk. Terveik szerint 2022. június elsejével kezdené meg a működését az a telep, ahol a település és vonzáskörzetének zöld- (komposztálható) és bontási (inert) hulladékának újrahasznosítása történne. A Kormány Gazdaságélénkítő Programja keretében kapott kétszázmilliós támogatásból megvalósuló beruházás előkészítése megkezdődött, az ezzel kapcsolatos döntéseket fogadták most el.

A polgármester kiemelte még az új irattár épületéről szóló döntést: a polgármesteri hivatal udvarában lévő épület statikai szempontból veszélyes minősítést kapott, azt ki kellett üríteniük, mivel szakmai javaslat rendelkezett az épület bontásáról. A testület döntést hozott egy új irattár és garázs funkciójú épület terveztetési feladatainak megkezdéséről.

Az ülésen arról is döntés született, hogy a Magyar Falu Program keretében az államtól a már felajánlott négy ingatlan mellett további három ingatlan átadását is kérik. Ezek az ingatlanok segíthetik az önkormányzati feladatellátást, a helyi közösségi célok elérését. A helyi óvodaépülettel kapcsolatban is született döntés. A Belügyminisztérium támogatásából megvalósuló víz- és hőszigetelési feladatok végrehajtásához megtörtént a kivitelező kiválasztása. A tervek szerint a tetőszerkezet szigetelése még ebben az évben, a homlokzati hőszigetelés a következő évben valósulna meg.

Torma József polgármester a koronavírus-járvány kapcsán elmondta, új fertőzöttről nem tudnak, a háziorvosok folyamatosan oltják a lakosságot.

Borítókép: Testületi ülés Simontornyán, jobbra Torma József polgármester (archív felvétel!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában