PTE KPVK

2021.09.03. 17:30

Gólyatáborban ismerkedtek a héten a leendő egyetemisták

Az általános és a középiskolákban már megkezdődött a tanév, Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetemen Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a jövő hétfőn lesz a tanévnyitó. Viszont a leendő egyetemisták, a gólyák már a tanévnyitó előtt ismerkedtek leendő alma materükkel.

Szepesi László

20210902_Szekszárd_PTE főiskola gólyái a szekszárdi strandon_Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Augusztus közepén az egyetem Állam- és Jogtudományi Karának, a héten pedig az itteni központú kar leendő hallgatóinak volt Szekszárdon a gólyatábora. A kedd az ismerkedésé volt, mondta Palkó Attila, a kar Hallgatói Önkormányzatának ügyvivő elnöke. Erre hatvanheten jöttek, néhányan tavalyi gólyák is, nekik ugyanis a vírusveszély miatt egy évvel ezelőtt elmaradt ez a tábor, most pótolták. Valamennyien pontosak voltak, s mindenkinek volt védettségi, oltási igazolása, mert a Covid-19 negyedik hullámának küszöbén ez náluk is szigorú előírás.

Szerdán, a sokéves hagyománynak megfelelően, városi vetélkedőn vettek részt az egyetem leendő polgárai. Szekszárddal ismerkedve, a kollégiumtól, fel a Bartinán lévő Kálvária kilátóig mentek a csoportok. Útközben több állomáson játékos feladatokat oldottak meg. Például körbeállva, egymás kezét fogva, egy hullahopp karikát igyekeztek körbeadni úgy, hogy az ne essen le, s a kör se szakadjon szét. Játék, amit mégis ügyesen, pontosan, komolyan is kell csinálni, mint ahogy majd a következő években a tanulást.

A táborban legtöbben a leendő pedagógusok voltak, óvódapedagógus- és tanítójelöltek, de többen érkeztek a vidékfejlesztő agrármérnökei, szociálismunkásai, a környezet kultúráját alkotók közül is. Ami a nemek arányát illeti, a lányok voltak többen, minden bizonnyal azért, mert inkább ők választják a pedagógus pályát. Viszont, tette hozzá Palkó Attila, idén a fiúk is többen jöttek, mint az előző években.

Csütörtökön az egyetem előadótermében kezdődött a nap. A leendő feladataikról, lehetőségeikről, az ösztöndíjról hallottak ismertetőket a fiatalok. Délután pedig ismét könnyedebb programja volt a gólyáknak, Szekszárdon a strandon újabb vetélkedőkön vettek részt, ott volt a záró est is. Hétfőn pedig majd az évnyitón találkoznak a táborlakók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában