megmérettetés

2021.09.29. 17:00

Haditorna elődöntőn tarolt a Csapó suli

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg szerdán az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjét, és öt iskola tíz csapata vágott neki a küzdelemnek. Szekszárdról két iskolából, három-három társaság érkezett, emellett egy paksi és egy dombóvári intézményből jelentkeztek még a megmérettetésre. A szekszárdi sportcentrumban megrendezett program, úgy tűnik, eléri a célját, a résztvevők jó része készül katonai pályára.

Gazsó Rita

Fotó: Mártonfai Dénes

A haditorna verseny megyei fordulója nyolc feladat-állomásból állt, amelyek között az akadályfutástól a lövészeten, váltófutáson át a tájolásig több területen kellett a diákoknak összemérniük ügyességüket – tudtuk meg Vén Csaba őrnagytól, a Szekszárdi Toborzóiroda irodavezetőjétől az eredményhirdetés után.

A megmérettetést a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium „Csapó 1” csapata nyerte meg, ők jutnak tovább a tavaszi országos viadalra. Második helyezést ugyancsak a szekszárdi iskola „Csapó 2”, harmadik helyet pedig a „Csapó 3” elnevezésű csapat érte el. A díjazottak a tárgyjutalmak mellett egy-egy serleget és oklevelet vehettek át. – A versenyen szokás szerint „tarolt” a Csapó suli – summázta az eredményt Vén Csaba őrnagy, arra célozva, hogy a szekszárdi iskola diákjai évek óta az élen végeznek. A két különdíj egyikét, amelyet a legkatonásabb társaságnak ítélnek meg, ezúttal a Tolna Megyei SzC Ady Endre Technikum és Kollégium: „Hunkapunki” csapata kapta meg, a legjobban lövő társaság vándorserlegét pedig szintén a döntő nyertese, a „Csapó 1” vihette haza. – Az előző évekhez hasonlóan nagyon jók, felkészültek voltak a diákok, reméljük, többjüket a későbbiekben majd viszontláthatjuk a katonai pályán – fogalmazott az őrnagy.

A nyertes „Csapó 1” csapatának egyik tagja, Németh Attila elmondta, az idei verseny a múlt évihez hasonlóan nehéz, de teljesíthető volt, kérdésünkre azt is elárulta, szintén a katonai pályán tervezi a jövőjét. Mint ismert, minden évben szeptember és október között rendezik meg az Országos Haditorna Verseny Megyei Döntőjét. Ezek nyertesei kerülnek be az országos döntőbe, amit tavasszal, áprilisban szoktak megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában