tolnai lecsófesztivál

2021.09.13. 14:00

Kulináris és kulturális élmények várták a vándorlókat

Steinbach Zsolt

Fotó: Kiss Albert

Másodszor rendezett lecsófesztivált a Tolnai Vándorló Szépkorúak Baráti Köre szombaton. Az egyik legaktívabb helyi civil szervezet az utóbbi időben többször tartott főzéssel egybekötött szabadtéri programokat a Festetich utcában, a klub vezetője, Zsinka János háza előtt.

Ősz lévén most újra a lecsó volt a soron. Hat edényben készültek az ételek a különféle receptek alapján. Volt tarhonyás, zöldbabos, cukkinis-csomboros, tojásos-cseresznyepaprikás és velős lecsó is. Ez utóbbi nyerte el összességében leginkább a Bognár Cecil, a Magyar Kultúra Lovagja, Hefner Erika, a megyei népfőiskolai társaság elnöke és a sióagárdi Kásler Antalné alkotta zsűri tetszését.

A vándorlók rendezvényein nem csak a test, de a lélek épülésére is gondolnak. A kulináris élmények mellett szombaton a baráti kör két tagja, Schmidt Árpád és Strich Istvánné verssel, Bognár Cecil énekkel és tárogatóval (valamint alkalmi, népzenei eszközökkel felvértezett „zenekarával”) járult hozzá a társaság kulturális épüléséhez. Vajda Tibor, a Tolnai Kulturális Központ vezetője is támogatásáról biztosította a vándorlók törekvéseit. A hagyományokhoz híven most is volt vetélkedő, a kérdések ezúttal a baráti kör életéből vett eseményekre vonatkoztak. A mintegy hetven résztvevő a második Festetich utcai lecsófesztiválon is jól szórakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában