fordított nap

2021.09.17. 18:10

Szerepet cseréltek az idősek és a gondozók

Szücs Bence

A Bonyhádi Gondozási Központ Idősek Klubja szakított a hagyományokkal, és fordított napot szervezett a hatvan ellátottnak. Az esemény lényeges alapvetése volt, hogy elrugaszkodjanak a megszokottól, hiszen az év valamennyi napján a gondozónők látják el az időseket, de kedden fordult a kocka, hiszen a szépkorúak készítettek ebédet, desszertet, valamint az udvarrendezés és a kertészkedés feladatát is átvállalták. Valamennyien megérkeztek a programra, ahol csoportokba szerveződtek a feladatmegosztás jegyében. Főételként lecsót főztek, desszert gyanánt pedig kuglóf készült. A téli időszakra felkészülve aszalt termékeket, paradicsomot és gombát tettek dunsztos üvegekbe. A férfiak otthonosabban mozogtak a kerti munkákban, így legtöbbjük színes őszi palántákat ültetett.

– Az összetartó csapat a rábízott feladatokat maximálisan elvégezte – tájékoztatott Sebestyén Orsolya, intézményvezető. A programnak természetesen nem csak a fizikai mozgás volt a fő célja, sokkal inkább a közösségszervezés és a mentális támogatás. Munka közben jóízű beszélgetések folytak, az ellátottak széles mosollyal az arcukon végezték a feladatukat és természetesen előkerültek a régi történetek, hiszen többen is felidézték aktív életük szép emlékeit. Sokat tanulhattunk tőlük, igyekeztünk ellesni a régi ízeket és a főzési fortélyokat – folytatta az intézményvezető.

A Bonyhádi Gondozási Központ fontos hitvallásaként és feladataként tekint a generációk közti szoros kapcsolatépítésre, így a programon a szociális gondozó és ápoló tanulók is tapasztalatot meríthettek az iskolai elméleti tananyag elsajátítása mellett.

A rendezvényen részt vett Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város polgármestere, aki az idősek köszöntése, üdvözlése mellett szeretettel invitálta a szépkorúakat a város önkormányzata által szervezett idősek napi rendezvényre.

A nap fénypontjaként a közös ebédet követően a Magyar Élelmiszerbank Egyesület felajánlásaként minden résztvevő margarin ajándékkal távozhatott az élményekben bővelkedő fordított napról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában