előadás az MCC-n

2021.10.17. 15:00

A megítélésünk most egyoldalú Németországban

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

A fiatal tehetségek gondozása mellett szakmai események szervezését is célul tűzte a Mathias Corvinus Collegium. Ilyen ismeretterjesztő program volt a szerda esti találkozó az MCC Szekszárdi Képzési Központjában, amikor Egy korszak vége – Merre tart Németország Merkel után címmel Prof. Dr. Holm Putzke, német jogtudós, egyetemi tanár, a CSU, azaz a Bajor Keresztényszociális Unió politikusa tartott előadást, felvázolva a német választások utáni helyzetképet.

A professzor elemezte, hogyan ért el egy olyan nagy néppárt, mint a CDU, a Kereszténydemokrata Unió a németországi szövetségi parlamenti választáson olyan gyenge eredményt, amely szinte földrengésszerű változást jelent.

Beszélt arról is, hogy mi várható a jövőben, előfordulhat-e, hogy Németország politikai értelemben kicsit balra tolódik, valamint lehet-e arra számítani, illetve mit kell azért tenni, hogy a CDU és a CSU ismét magára találjon.

Előadásában Holm Putzke beszélt a német-magyar viszonyról is. Magyarország fontos partnere Németországnak, mondta, s nem jó, hogy jelenleg Magyarországot a német politikában egyoldalúan mutatják be.

Utalt 1956-ra, s arra, hogy ’89-ben döntő mértékben hozzájárultunk ahhoz, hogy a keleti tömb összeomlott, ledőlt a berlini fal, ami a németeket hálára kötelezi. Ezért is fontos lenne, hogy országukban megfelelően mutassák be Magyarországot.

Borítóképen: Prof. Dr. Holm Putzke (balról) és Böröcz Máté

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában